Over Downtown

Downtown startte vanuit de filosofie van Ray Oldenburg, een filosoof die gelooft dat ontmoeting tussen mensen de samenleving mooier maakt. En dat is precies wat Downtown mogelijk wil maken. Downtown schept de randvoorwaarden, de bezoekers doen de rest. Ontmoetingen tussen mensen maakt Veenendaal nóg mooier.

Een plek van ontmoeting. Een gezellige, gezamenlijke huiskamer. Dat is wat Downtown wil zijn. Wees welkom in dit voormalige, monumentale kerkgebouw en voel je thuis. Kom binnen voor een kop koffie met vriendinnen of een zakelijke lunch. We bedienen je met liefde, want we zijn blij dat jij er bent. Terwijl jij op adem komt in de stoel van de barbier, of rondsnuffelt in het hoekje waar unieke cadeautjes worden verkocht, spelen ouderen in een hoek van het grand café een bordspel. Zij zijn hier voor hun dagbesteding. In deze oude kerk is ruimte voor iedereen.

Welkom!

Downtown is een plek waar u welkom bent om heerlijk te ontspannen, te werken of te winkelen. Er is van alles te beleven in Downtown, kom snel eens langs. Of bekijk alle leuke winkels, bedrijven en organisaties die u bij ons kunt vinden. 

Klassiek in het Zand

Laat je betoveren door een unieke mix van klassieke muziek, popmuziek en wereldmuziek. Klassiek in het Zand staat garant voor een avond vol muzikale hoogstandjes, die naadloos samenvloeien binnen het thema ‘Hemel & Aarde’. Vanaf het terras van Downtown Veenendaal heb je een prachtig uitzicht op het podium.