Home  ›  Winkels & organisaties  ›  

Tikva

Tikva

Tikva is een vorm van beweging, een ontspanningsmethode die gericht is op het creëren van rust, balans en innerlijk vertrouwen. Deze manier van beweging en ontspanning is geïnspireerd op Psalm 23. ​ “Hij laat mij rusten in groene weiden en voert mij naar vredig water.” ​ Het woord ‘tikvah’ is Hebreeuws voor ‘hoop’. Eén van de doelen van de Tikva bewegingen is om hoop te geven voor geest, lichaam en ziel. Tijdens een Tikva les worden er een aantal hoopgevende Bijbelteksten voorgelezen die je aanmoedigen en opbouwen. De rustige muziek die tijdens de lessen wordt afgespeeld is speciaal gecomponeerd voor Tikva en past goed bij de ontspannende oefeningen.

Openingstijden

Maandag:

08.00 – 12.00 uur

Dinsdag:

09.00 – 11.00 uur en 19.30 – 20.30 uur

Woensdag:

08.30 – 17.00 uur

Donderdag:

19.00 – 21.00 uur

Vrijdag:

gesloten

Zaterdag:

gesloten

Zondag:

gesloten

TIKVA Relax
Tikva Relax is voornamelijk gericht op ontspanning. Bij een Tikva Relax les horen ademhalings- en rustige ontspanningsoefeningen. Ook zijn er momenten van stilte.

TIKVA STRETCH
De rustige bewegingen van Tikva Stretch zijn eenvoudig en effectief. Ze zijn gericht op het vergroten van flexibiliteit, mobiliteit en stabiliteit; het verbeteren van de ademhaling; en het bevorderen van de bloedcirculatie. Iedereen kan meedoen met de oefeningen, ook als je geen sporter bent of weinig conditie hebt.

TIKVA Forte
De oefeningen van Tikva Forte zijn intensiever en uitdagender dan de oefeningen van Tikva Stretch. Forte bewegingen zijn niet alleen gericht op het bevorderen van flexibiliteit, mobiliteit, en stabiliteit, maar ook op het verbeteren van conditie en spierkracht. Beginners zijn welkom bij Tikva Forte: iedereen mag meedoen op zijn of haar eigen tempo.