Scrooge – Frederik de Groot

Scrooge – Frederik de Groot

Het verhaal van Scrooge komt uit A Christmas Carol dit is een novelle van Charles Dickens. Het is een allegorie (dit is een gedicht/verhaal dat in zijn geheel symbool staat voor iets anders) over een oude en verbitterde vrek, Ebenezer Scrooge. Tijdens de nacht voor Kerst heeft hij een aantal dromen en daarom komt hij tot inkeer. Scrooge heeft zich zijn leven lang gericht op het verkrijgen van meer geld en verder niets. Hij veracht andere zaken dan geld zelfs de gedachten van het kerstfeest. 

Zaterdag 9 december is Scrooge te bewonderen in Downtown Veenendaal en wordt het verhaal gespeeld door Frederik de Groot. Je wordt dan ook uitgenodigd door Frederik om deel te nemen aan deze avond: 

” A Christmas Carol’ een geweldig verhaal van Charles Dickens is niet voor niks al vele malen verfilmd. 

Ebenezer Scrooge is zo een onuitstaanbare man dat het wel verkeerd met ‘m moet aflopen. Dat doet het ook… of? 

Onze versie van ‘Scrooge’ is maar 59 minuten lang maar mist geen hilarisch of tragisch moment uit het leven van de bekendste gierigaard uit de wereldliteratuur. 

Dankzij de medewerking van Karien Welling –klarinet– en Ronald Spanjaardt –gitaar– en ondergetekende als Ebenezer bent u verzekert van een mooie kerstvertelling en in de gelegenheid ons alle vragen te stellen onder het genot van een drankje! De ticket is inclusief één drankje!” 

– Frederik de Groot 

TICKETS BESTELLEN